MEMUR-SEN TEZ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Memur-Sen Akademi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Memur-Sen 2024 Yılı Tez Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül töreni, Memur-Sen’in akademik sendikacılığı desteklemek ve kamu görevlileri sendikacılığı literatürüne katkı sunacak çalışmaları teşvik etmek amacıyla organize edildi. Tören Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.
Törene; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Dr. Adnan Ertem, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun yanı sıra akademisyenler, Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren sendikaların genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, komisyon başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.
Genel Başkan Yalçın, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Memur-Sen olarak sendikal alana ilişkin katkıları önemsediklerini, desteklediklerini ve teşvik ettiklerini belirtti. Yalçın, “Kamu görevlileri sendikacılığına ilişkin akademik üretim, işçi sendikacılığıyla kıyaslandığında oldukça az. Biz Memur-Sen olarak bu alanda doktriner üretimlerin artmasını önemsiyoruz” dedi. Yalçın, 4 yıl önce başlatılan tez ödülleri programına her geçen gün ilgi ve katılımın arttığını vurguladı.
Yapılan 50’ye yakın başvuru arasından çift-kör jüri sistemiyle değerlendirilerek ödüle layık görülen tezlerin yazarlarına ve danışmanlarına sendikal alaya sundukları katkılardan dolayı teşekkür eden Yalçın, ödül alarak sendikal literatüre katkı sunanları tebrik etti. Programa selamlama konuşmaları gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Adnan Ertem ve AYBÜ Rektörü Ali Cengiz Köseoğlu ise, sendika ve akademi işbirliğinin önemine dikkat çekerek, kamu görevlileri sendikacılığına yönelik çalışmaların desteklenmesi gerektiğini vurguladılar.
Ödüller Takdim Edildi
Konuşmaların ardından, 9 ayrı kategorideki Memur-Sen Tez Ödülleri kazananlara takdim edildi. Yüksek lisans dalında birincilik ödülü; danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Murat Ekinci’nin üstlendiği “Devlet Memurlarının Naklen Atanmasında Özel Durumlar” teziyle Fatih Akarsu’ya verildi. İkincilik ödülü; danışmanlığını Doç. Dr. Ahmet Alkan’ın yaptığı “Üstünlük Vehmi ve İş Tatmini İlişkisi: Hastane Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma” teziyle Mihriban Güder’e verildi. Üçüncülük ödülü ise; danışmanlığını Prof. Dr. Engin Aslanargun’un yaptığı “Eğitim Alanında Yapılan Yüksek Lisans Tezlerinin Milli Eğitim Sisteminde Uygulaması” teziyle Mustafa Aygün’e verildi. Ayrıca, Mehmet Akif İnan Özel Ödülü, danışmanlığını Prof. Dr. Nazım Çoğaltay’ın yaptığı “Okul Liderliğinin Öğretmenlerin Örgütsel Adalet Algıları ve Örgütsel Vatandaşlık Davranışları Üzerindeki Etkisi: Bir Meta-Analiz Çalışması” teziyle Özge Gücün’e takdim edildi.
Doktora daldında birincilik ödülü; danışmanlığını Prof. Dr. Murat Koç ve Doç. Dr. Saadet Sağtaş Tutkunca’nın yaptığı “Belediyelerin Stratejik Planları Üzerine Fenomenolojik Bir Araştırma” teziyle Dr. Meltem Özbay’a verildi. İkincilik ödülü; danışmanlığını Prof. Dr. Hüseyin Özgür’ün yaptığı “Türkiye’de Kamu Sağlık Sektöründe Personel Rejimi, 1923–2023: Dönüşümler, Politikalar, Sorunlar ve Bakış Açıları” teziyle Dr. Havva Ecehan Armağan Kaygusu’ya verilirken, üçüncülük ödülü; danışmanlığını Prof. Dr. Abdulkadir Şenkal’ın yaptığı “İşsizlerin Psikososyal İyilik Hallerinin Destekleyici ve Kamu İstihdam Hizmetlerini Geliştirici Bir Politika: Türkiye İçin Model Önerisi” teziyle Dr. Ayşe Şeyma Turgut Arıkan’a verildi. Mehmet Akif İnan Özel Ödülü ise danışmanlığını Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in yaptığı “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Sosyal Politika Uygulamaları ve Öğrencilerin Yaşam Koşullarına Etkisi” teziyle Dr. Mehmet Öçal’a takdim edildi.
Doktora dalında Yönetim Takdir Ödülü’nün sahibi ise; danışmanlığını Prof. Dr. Hakan Çelik’in yaptığı “SERVUNQUAL: Türkiye’de Faaliyet Gösteren Kamu Sendikalarının Üyelerine Verdikleri Hizmetlerin Algılanan Kalitesinin Ölçümüne Yönelik Ölçek Geliştirme Çalışması” teziyle Dr. Nail Altuntaş oldu.
MEMUR-SEN