Memur Sen:Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Kıbrıs’ta Gerçekleştirildi

memursen

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Kıbrıs’ta Gerçekleştirildi

18 Aralık 2024, Çarşamba

Memur-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gazimağusa kentinde gerçekleştirildi. Toplantıda, 8. Dönem Toplu Sözleşme öncesi atılması gereken adımlar görüşüldü ve 4688 sayılı Kanun’un değişmesi konusunda istişareler yapıldı.

Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve KIBTES Başkanı Himmet Turgut’un yanı sıra Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri, konfederasyon bünyesindeki sendikaların genel başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda bir emek örgütü olarak hareket eden Memur-Sen’in sınırları aşan çalışmalarından bahseden Genel Başkan Ali Yalçın, KKTC’de gerçekleştirilen faaliyetlerin ve toplantıların geleceğe önemli katkı sunacağına inandığını belirtti. Yalçın, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak varlığı ve geleceği için Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırsız desteği, emek mücadelesinde de kardeşliğimizi pekiştirecektir” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın, konuşmasında kamu görevlilerinin özellikle emeklilik kısmında avantaj sağlayacak olan 3600 ek gösterge düzenlemesine de değindi. Yalçın, “Toplu sözleşme ile karar altına aldığımız maddelerin uygulanması en büyük arzumuz. 1. Dereceye ek gösterge verilmesi için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu konuyu en kısa süre içerisinde kamu görevlilerimizin lehine sonuçlandıracağız” dedi.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdari Hizmetler Sınıfına aktarılması noktasında da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yalçın, sahadan gelen talepler doğrultusunda bürokrasi sürecinin işlediğini ve taleplerin ilgili bakanlık ve bürokratlar ile görüşüldüğünü belirtti. Konuşmasında koruyucu giyim yardımı konusuna da değinen Yalçın, hukuksuz bir şekilde kaldırılmaya çalışılan bu kazanımın devam etmesi için büyük mücadele verdiklerini hatırlattı. “10 yıldır uygulanan ve aileleriyle birlikte 1 milyon insanın hak kaybına neden olabilecek bu karara en başından itibaren karşı çıktık. Kamu görevlilerimiz lehine elde ettiğimiz bu kazanımımızın karşısındaki engeller kaldırılmalı, hak kaybına sebebiyet verilmemelidir” şeklinde konuştu.

Yalçın, Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren komisyonların gerçekleştirdiği faaliyetlere de değindi. “Komisyonlarımız, gerek sendikal alan içerisinde gerekse ulusal ve uluslararası konularda her zaman elini taşın altına koyuyor. Kadın Komisyonumuzun gerçekleştirdiği programlar ve projeler, kadın kamu görevlilerinin sorunlarına ışık tutarken sorunların çözüme ilişkin farklı bakış açıları sunuyor. Emekli Memur-Sen’in sendikal hak elde edebilmesi için desteğimiz sürüyor” dedi.

KIBTES Başkanı Himmet Turgut ise Kıbrıs’taki sendikal faaliyetler ve örgütlenme süreci hakkında bilgi verdi. Turgut, “Memur-Sen’in desteğiyle burada bir kıvılcım yakıldı ve bu bir ateşe dönüştü. Kolay bir süreçten geçilmedi. Memur-Sen dünya çapında emek hareketi adına büyük bir vizyon sunuyor. Bizler de bu konuda Memur-Sen’in en büyük destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, KKTC Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler & Diplomasi Özel Danışmanı Prof. Dr. Hüseyin Işıksal, geçmişten günümüze KKTC hakkında bir sunum gerçekleştirerek Kıbrıs meselesinin Türk ve dünya tarihi açısından önemine vurgu yaptı.

MEMUR-SEN